top of page

Klanten in de kijker

 
Laat je inspireren door de prachtige succesverhalen
van mijn klanten

Mijn naam is Katrien Benaets. Ik ben freelance illustrator en heb reeds enkele kinderboeken geïllustreerd waaronder ‘Verhalen voor gevoelige oortjes’ en ‘Dappere Draak’. Mijn droom groeide om een eigen prentenboek te schrijven en illustreren. Een boek helemaal van mezelf.

In de zomer van 2019 volgde ik een weekend ‘Schrijf je eigen kinderboek’ bij Agatha. Ik had reeds een ruw idee van mijn verhaal, maar dankzij de schrijfoefeningen die ik bij Agatha maakte ging er een hele fantasiekoffer open. Ik kreeg meer voeling met mijn personages en daardoor kregen ze ook veel meer diepte.

Agatha leerde me vertrekken van mijn eigen kindertijd, eigen ervaringen en al mijn zintuigen te gebruiken.

Mijn verhaal is nog niet af, maar nog steeds groeiend. Het belooft een toppertje te worden :-)

Nieuwsgierig? 

www.katrienbenaets.com

Verhalen voor gevoelige oortjes.jpeg
Katrien Benaerts copy.png
'Dankzij de schrijfoefeningen die ik bij Agatha maakte ging er een hele fantasiekoffer open.'
- Katrien Benaets
Nathalie Clefas copy2.jpg
'Een cursus van Agatha is een zeer waardevolle investering zowel in je schrijfproces als in jezelf. Doen!.' 
-Nathalie Clefas


Twee jaar geleden volgde ik een schrijfweekend, ‘Schrijf je eigen kinderboek’ bij Agatha. Ik had al lang een idee voor een boek en zelfs al heel wat schrijfuren achter de rug, maar ik zat compleet vast in mijn verhaal.

Het schrijfweekend was een echte eyeopener. Met simpele oefeningen haalde Agatha in alle deelnemers net datgene naar boven dat nodig was op dat moment in hun schrijfproces. Agatha heeft hier een heel bijzondere gave voor. Ik voel me vereerd dat ik dit mocht ervaren bij mezelf en de anderen.

Na het weekend heb ik even helemaal niet geschreven. Mijn hoofd had duidelijk tijd nodig om het proces verder te zetten. Maar daarna was er geen houden meer aan en kon ik mijn manuscript afwerken.

En het loont: binnen drie weken heb ik een afspraak voor een kennismakingsgesprek met een geïnteresseerde uitgever.

Ik leerde van Agatha technieken die ik nog steeds toepas bij mijn schrijven, zeker op momenten dat ik even vast zit.

Een cursus van Agatha is een zeer waardevolle investering zowel in je schrijfproces als in jezelf. Doen!

 

-Nathalie Clefas-

Jonathanwebuse -504.jpg
'Agatha is erg vakkundig en staat jou bij om jouw persoonlijke schrijfstijl te vinden.' 
-Jonathan Jetten

In 2014 kreeg ik een geschenk van mijn man: een cursus ‘verhalen schrijven’ bij Agatha Cornelia. In vier intensieve sessies leerde Agatha ons de kneepjes van het schrijversvak. Ze bracht ons ook samen: via de thuisopdrachten bespraken we elkaars werk en leerden we van elkaar. Deze interacties was de grote meerwaarde die Agatha ons geboden heeft.

Voor de start van de cursus dacht ik echt: ‘schrijven doe je gewoon, je begint er gewoon aan’, maar niets is minder waar. Ik stond versteld over hoe je met de juiste techniek zoveel meer kunt vertellen, je verhaal voor de lezer tastbaar kunt maken. 

 

Agatha is erg vakkundig en staat jou bij om jouw persoonlijke schrijfstijl te vinden. Bovendien leert ze jou hoe je kan schrijven vanuit je hart. Hoe je echt de creativiteit in jezelf kan vinden en hoe je met eenvoudige oefeningen deze inspiratie kan aanboren en benutten. Enkel door gericht te schrijven, te oefenen, kan je dichter bij jouw eigen schrijfdroom komen.

In oktober 2019 bracht ik mijn eerste kinderboek uit: ‘Als ik naar de wolken kijk’. Een verhaal over vriendschap, verlies en rouw. Ik heb er lang op gewacht, maar om dan eindelijk mijn eerste verhaal als Boek in handen te hebben, dat was heerlijk! Maar nog meer geweldig om het voor het eerst voor te lezen aan kinderen. Hun reacties, daar doe ik het voor. Het was een droom die werkelijkheid is geworden. Ondertussen schrijf ik verder! Zonder Agatha zou ik nooit het lef en de kracht gehad hebben om verder te schrijven. Ze heeft me gesteund om mijn eigen persoonlijke stijl te zoeken en hieraan trouw te blijven.

 www.jonathanjetten.be

Cover Jonathan.jpeg

Ik herinner me dat ik in het begin van mijn burn-out zat. Ik had bijna geen energie, maar de hele dag naar de workshop van Agatha komen, was geen opgave.

De tips en fijne opdrachten wakkerden het gevoel om te schrijven, om iets op papier te zetten, nog meer aan. Het was genieten van de gezellige sfeer met gelijkgestemde zielen. We waren allemaal klaar om de schrijverswereld te ontdekken. Ook nadien konden we nog rekenen op elkaar voor tips.

Agatha creëerde een losse sfeer, waardoor je je onmiddellijk op je gemak voelde. Hierdoor durfde ik mezelf sneller openstellen. Agatha leerde me tijdens het schrijven rekening houden met alle zintuigen. Helemaal opgaan in mijn personages en zelfs een beetje één worden. Ik vond het in één woord zaaalig. Ik zou het samenwerken met Agatha aan iedereen aanbevelen!

Doordat ik ben beginnen schrijven, is ook mijn tekenmicrobe weer boven water gekomen. De combinatie van tekenen met dichten vind ik fantastisch. Je kan hier voorbeeldjes van zien op mijn Facebook en Instagram. Ik werk onder de naam Snoetjes vol sproetjes. Ik breng kaartjes uit. Mijn grote droom is prentenboeken uit te brengen. Er zijn er drie klaar. Ik heb ze laten drukken en ze circuleren bij ons op school. De stap om ze bij een uitgever te publiceren is nog iets te groot, maar ik zou dit heel graag doen in de nabije toekomst.

Dank je wel, lieve Agatha.

-Karen Vandoninck-

Stoer en sterk.jpg
Karen Vandoninck.jpeg
'Ik vond het in één woord zaaalig. Ik zou het samenwerken met Agatha aan iedereen aanbevelen!'
- Karen Vandoninck
'Het belangrijkste dat ik geleerd heb is dat ik wat meer mag geloven in mezelf.' 
-Hanneke Vandekerkhof

Dag Agatha, ik ben naar de workshop gekomen omdat ik je graag als schrijfdocent wilde ervaren nadat ik je online al eens gesproken had. De klik die ik voelde maakte me nieuwsgierig.

Ik was eigenlijk ook helemaal niet van plan een kinderboek te schrijven (althans niet bewust). Nee, ik wilde een prentenboek voor volwassenen maken met gedichten en foto’s die ik maak. Met dat plan kwam ik naar de tweedaagse workshop. Maar goed, het werd dus iets anders... 

Door een inleidende opdracht kwam er een verhaal boven waar ik vier jaar geleden een punt achter had gezet en dat lag te verstoffen in een kast. Door jouw oefeningen en feedback ging het verhaal opnieuw stromen, kreeg het bestaansrecht. Je haalde eigenlijk uit mij wat er al zo lang klaar zat…een literaire vroedvrouw bijna, haha…Ongeveer 7 maanden later was mijn manuscript klaar en snapte ik ook waarom ik dit verhaal moest schrijven en voor wie. 

Het belangrijkste dat ik geleerd heb is dat ik wat meer mag geloven in mezelf, dat ik wat ik schrijf fijn is om te lezen…die aanmoediging had ik wel nodig. Ik ben veel meer ben gaan schrijven, ik wil er echt voor gaan.

-Hanneke Vandekerkhof-

 

missbluesky.be

Het schrijfweekend bij Agatha heeft mij verder op weg geholpen met mijn verhaal.

De tips en concrete oefeningen van Agatha geven houvast om een verhaal om te vormen naar een een echt kinderboek.

Mogelijk nog waardevoller is de manier waarop aan de oefeningen gestart wordt: vanuit de verbinding met je eigen gevoelens, je eigen lichaam en daarmee ook eigen inspiratie brengt Agatha in haar workshops beweging. Weg van ons hoofd naar ons lichaam. 

De rustige en steunende aanwezigheid van Agatha laat elke deelnemer zich gewaardeerd voelen.

Haar manier van feedback en lesgeven is oprecht, authentiek en vanuit betrokkenheid.

Het weekend gaf mij moed om door te gaan. Het kinderboek ligt er, op dit moment, nog niet, maar het verhaal is zoveel gegroeid en zoveel rijker geworden...

Dankjewel!

 

-Sofie Bettens-

DSCN1958 copy.jpg
' 'De rustige en steunende aanwezigheid van Agatha laat elke deelnemer zich gewaardeerd voelen.
Haar manier van feedback en lesgeven is oprecht, authentiek en vanuit betrokkenheid.''
- Sofie Bettens
bottom of page