WhatsApp Image 2019-12-20 at 09.39.26 (5).jpeg

SAMEN SCHRIJVEN 

Heb je genoeg van je eigen uitstelgedrag?

Ben je Op Zoek naar een stok achter de deur?


schrijf elke dag één uur met ons mee!

It is by sitting down every morning that one becomes a writer'

- Gerald Brenan

Ik moet het toegeven, ik heb een verslaving. En die verslaving is nu al twee maanden mijn beste vriend. 

Ik kan het of liever, ik wil het niet meer loslaten. Het is een deel van mijn leven geworden, elke dag weer schrijven, samen schrijven.

Is dat erg? 

Zelf vind ik van niet :-)

- Elly Cox

Tijd maken voor wat je het meest verlangt. Lukt jou dat? 

Het is zo makkelijk om dingen die 'moeten' voor te laten gaan op dingen die ons het meest na aan het hart liggen. Onze eigen droom, datgene waarvan we voelen: dat is wat ik het aller-, allerliefst wil doen.

 

Verlang jij ernaar jouw boek eindelijk  écht te schrijven?

Dan heb ik een voorstel voor jou.

We schrijven samen een uur per dag. In de ochtend.Via Zoom.
Geluid uit, camera aan, zodat we elkaar kunnen zien schrijven.
Je commit jezelf aan dat uur schrijven, elke dag.


We beginnen elke sessie met een korte meditatie die ik begeleid om in de juiste stemming te komen.

En dan schrijven maar. Praten is strikt verboden! Alleen op het einde wisselen we wat woorden uit.
We ondersteunen en motiveren elkaar, alleen al door op te dagen elke dag.
Maar ook door elkaar te zien schrijven, en door geregeld uit te wisselen hoe het gaat.

Bovenop 20 samenschrijfuren per maand, bied ik je de volgende online groepsessies aan:

  • een OPSTARTSESSIE van 2 uur waarin we kennismaken met elkaar en elkaars projecten en verlangens, waarin ik je begeleid in het opzetten van een structuur van hoe je te werk kunt gaan, waarin ik je leer hoe je vrijuit kunt schrijven en je help bij het opstellen van een haalbaar schrijfdoel voor deze maand 

  • 3 BEGELEIDINGSESSIES van anderhalf uur waarin je mij al jouw vragen mag stellen over jouw schrijfproject en schrijfproces. Je krijgt van mij tips en begeleiding bij jouw schrijfproject. Ik stuur bij waar nodig. We wisselen ervaringen uit en lezen hier en daar een stukje voor als je dat wilt. Ik laat jullie ook geregeld uitwisselen per twee.

  • een OPVOLGSESSIE van 2 uur:  Hoe nu verder? Je krijgt van mij concrete tips over hoe je verder kunt met wat je deze maand hebt geschreven. Uiteraard praten we ook na en vieren we jouw successen! 


VOOR WIE?

  • Voor iedereen die hier en nu tijd wil maken voor zijn of haar boek. Geen uitstelgedrag of excuses meer, maar er volop voor gaan.

  • Voor iedereen die meer regelmaat wil in zijn of haar schrijven.

  • Voor wie een stok achter de deur wil om zijn of haar boek af te maken of gewoonweg meer te schrijven.

  • Voor wie schrijven als een wezenlijk onderdeel van zijn of haar leven wil integreren.

  • Voor wie al aan een boek bezig is, nog aan een boek wil beginnen of wie  zijn of haar verhaal al schrijvend wil ontdekken.

Katrin.png

Samen Schrijven is voor mij een warm bad van gelijkgestemden dat me ondersteunt in mijn dagelijkse schrijfbeoefening. De groep zorgt echt voor accountability. Daarnaast heeft het me ook verrast hoeveel gelijkenissen er zijn tussen de deelnemers en ik. Mijn schrijfzussen zeg ik nu ;-) 

- Katrin Derboven

Jessy.jpeg

'Het is de negentiende samenschrijfdag vandaag en ik sta er van versteld hoeveel deuren er al zijn opengegaan. Gewoon door een vraag die iemand stelt over mijn verhaal, een suggestie die Agatha aanreikt, een passend boekidee dat aangeraden wordt. Voorlezen aan elkaar doet nieuwe werelden opengaan. Op negentien dagen ben ik in een nieuwe fase van mijn schrijfproces terecht gekomen. Ik voel meer vrijheid in mijn schrijven door dat ik stapje voor stapje dichter bij mijn eigen schrijfstem kom.

Dat is de kracht en het resultaat van de begeleiding. Agatha heeft als schrijfster zoveel ervaring en ik heb het gevoel dat ze gewoon heerlijk, eerlijk alles deelt wat ze passend voor de ander vindt in het moment. Dank je, dank je , dank je wel. '

- Jessy De Bondt

WANNEER?
 

Je kiest voor mei of juni.

We schrijven altijd in de ochtend.

De gedetailleerde uren per maand vind je hier:

Mei 2022

Juni 2022INVESTERING
 

220€ per maand, alle sessies inbegrepen

Vroegboek voor mei 200€  (tot en met 10 april 2022)

Vroegboek voor juni 200€  (tot en met10 mei 2022)

Anneke.jpeg

'Samen Schrijven is een motiverende stok achter de deur. Het is een afspraak die je in je agenda zet en waar je je echt aan houdt. En elke dag drie bladzijden schrijven telt na verloop van tijd op tot een heus manuscript!' 

- Anneke Verbeeck

FAQ

Wat als ik nog niet weet waarover ik een boek wil schrijven?

Dat is niet erg. Elke dag een uur vrijuit schrijven, helpt je om jouw verhaal te vinden. Daar zal ik je tijdens de openingssessie in begeleiden.

Wat als ik er niet elke keer kan bij zijn?

Aanmelden is niet helemaal vrijblijvend. Als je je aanmeldt, dan rekenen ik en de anderen van de groep op jouw toegewijde en regelmatige deelname. Dat betekent dat je komt zo vaak als je kunt. Het is niet erg als je er af en toe niet kunt bij zijn. Maar het is wel belangrijk dat je er zo vaak mogelijk bij bent.

Daarnaast gaat het over jouw droom, jouw proces, jouw boek waar je 'ja' tegen zegt. Vraag jezelf af: hoe kan ik het meest toegewijd zijn aan mijn schrijfdroom? De dagen dat je er niet kunt bij zijn, kun je misschien wel een ander schrijfmoment vinden in de dag.

Moet mijn boek af zijn na deze maand?

Nee. Niets moet. Maar het is wel fijn als je voor jezelf een doel stelt en dat doel ook behaalt. Tijdens de openingsessie begeleid ik je bij het stellen van een realistisch doel.

Geef jij persoonlijke feedback op mijn teksten?

Ik geef geen persoonlijke feedback per mail. Voor de begeleidingssessies mag je wel telkens een stukje tekst van max. 500 woorden insturen waar je concrete vragen bij hebt, dat we dan samen bespreken tijdens de sessie. Er is voldoende ruimte om uit te wisselen over wat je schrijft, iets voor te lezen of mij concrete vragen te stellen over bijvoorbeeld je verhaallijn of de uitwerking van je personage. 

Door mijn jarenlange ervaring als professionele schrijfster, heb ik een goed zicht op hoe jij verder kan of wat jouw verhaal nodig heeft en ik deel mijn inzichten heel graag met jou.

Je krijgt heel veel steun, motivatie en accountability, ook van de andere deelnemers, zodat jij jouw schrijfdoel behaalt.

Schrijven we met de hand of op de computer?

Dat kies je helemaal zelf. Ik schrijf al mijn eerste versies met de hand en pas daarna op de PC. Maar als jij het gevoel hebt dat je beter in je schrijfflow kunt komen door te schrijven op de computer, doe dat dan vooral. Kies voor wat werkt voor jou.

 

De plaatsen zijn heel beperkt omdat ik kwaliteitsvolle begeleiding voor iedere deelneemster wil bieden.
Wees er dus snel bij!

Enthousiaste groet,
Agatha

'Toen ik me inschreef had ik geen idee dat het samen schrijven via Zoom zoveel zou opleveren. Het zette me echt tot schrijven waar ik normaliter niet iedere dag de tijd voor zou nemen. En al kende ik de rest van de groep niet. Het schept toch een band als je elkaar een paar keer per week ziet. En het meedenken als je even vast zit helpt zeker.

Agatha herhaalde vaak: schrijf vrijuit. En dat steuntje hielp me zeker. Even uit mijn hoofd komen en met de flow van mijn verhaal verder gaan. Na ieder uurtje tijd voor een vraag en af en toe een uur extra de tijd voor begeleiding. En Agatha haar persoonlijke  betrokkenheid  met mijn verhaal heeft me veel inzichten, concrete tips en kennis meegegeven om verder te kunnen. Ik kan wel zeggen zonder "Samen schrijven " was ik niet nu al zo ver in mijn verhaal en inspiratie gekomen!'

- Simone Kastelein