top of page
Search

Leef alsof je morgen gaat sterven‘Gij leeft precies altijd alsof ge morgen gaat sterven’, zei mijn moeder wel eens tegen mij. Aan haar intonatie te horen was dat iets wat ze niet zo goed begreep. Maar ik vatte het op als een compliment. Het zorgde ervoor dat ik altijd heel intens en vanuit mijn hart heb geleefd. En nog steeds. Het maakte dat ik niet luisterde naar wat anderen zeiden zonder eerst en vooral te luisteren naar wat mijn ziel me influisterde. Het zorgde ervoor dat ik weinig compromissen sloot en altijd datgene koos dat juist voelde. Het maakte dat ik nu schrijfster ben, op een droomplek in Spanje woon en het allermooiste werk met vrouwen rond creativiteit en zelfwording mag doen.


Toen ik jonger was en nog niet wist hoe ik naar mijn authentieke verlangens moest luisteren, wat het veel trial en error, met de nodige pijnlijke ervaringen voor mezelf en anderen. Het hart is niet altijd een goede raadgever, zeker niet als het ego zich ook nog eens gaat moeien. Jeugdige overmoed en arrogantie zorgde ervoor dat ik soms het grotere goed uit het oog verloor. Maar ook dat waren super leerrijke ervaringen, die me verder op de juiste weg hielpen. A bumpy road, zo mooi en intens.


Nu ik veel meer zelfbewustzijn en innerlijke balans heb gevonden, leef ik nog steeds zo: ik wil het maximum uit mijn leven halen, elke dag weer.

Voor mij betekent dit nu: de diepe rijkdom van mijn ziel, mijn talenten, passies en verworven levenswijsheid zoveel mogelijk ten dienste stellen van de wereld. De natuurlijke creatieve impuls die ik voel alle vrijheid geven om zich uit te drukken.

Die innerlijke balans heb ik dankzij taotraining ontdekt. De weg van de Tao is voor mij de weg naar Huis. Maar daar zou ik een heel boek kunnen over schrijven, dus daar ga ik het nu niet over hebben!


Ik luister liever naar jouw ervaringen.

Welke diepe rijkdom wil jij aan het eind van je leven met de wereld gedeeld hebben?

Welke creaties wil jij dan geschonken hebben?

Hoe wil je dat mensen je herinneren?

Wat voor wereld wil je nu om je heen scheppen?

Fijn als je het me hieronder laat weten. Ik ben heel benieuwd!


Genegen groet, Agatha


Wil je weten hoe je in contact komt met je creatieve verlangens? Doe mee met mijn gratis training voor vrouwen 'De drie geheimen van een moeiteloos stromende creativiteit'.


Photo by Gerardo. De rivier Serpis waar ik vlakbij woon, voor mij het mooiste plekje op aarde.

48 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page