top of page
Search

Deel je rijkdom

Updated: Aug 3, 2020


Het hoeft niet perfect te zijn


Aan het begin van de lock down ontdekte ik buikdans.

Ik volgde een online les bij Hannah Mi Anis en ik was verkocht.

Ik huilde tijdens de les, omdat ik voelde dat ik iets heel belangrijks aan het terugvinden was. Misschien was ik in een vorig leven buikdanseres of  tempelpriesteres, wie zal het zeggen? In ieder geval herkende mijn ziel iets van lang geleden. Het voelde als diep thuiskomen. En de blijdschap die daardoor in mij opborrelde was ongelofelijk groot.


Sindsdien dans ik elke dag buikdans. Ik heb een tijd alles verslonden wat ik online kon vinden, maar niets kon tippen aan de manier waarop Hannah het doet: ze vertrekt echt van de basis van de bewegingen, de betekenis die er achter zit. Ze laat je de bewegingen voelen van binnenuit, en hoe ze met de aarde en het hele universum verbonden zijn. Ze brengt je terug naar de wortels van het vrouw zijn: sensueel, alchemistisch, krachtig, verbindend, manifesterend.

Ik zou nog uren lyrisch kunnen doorgaan over deze manier van buikdans, maar liever nog laat ik het andere vrouwen ervaren.


Ik voel een sterk verlangen om deze wijsheid door te geven. Het past perfect binnen het werk dat ik met vrouwen doe rond creativiteit. Een vrouw die in haar sensuele kracht komt, komt in haar creatieve kracht. Het creatieve keteltje in haar buik begint te pruttelen. Er zit zoveel overvloed in ons bekken als we er contact mee durven maken. Er ontstaat een vuur van binnenuit dat vanzelf wil uitdeinen naar buiten toe en wil delen.

Zo voelde ik het ook met de buikdans.


Ik ben voor enkele weken op vakantie op een prachtige natuurplek in de Franse Katharenstreek. Er zijn niet veel andere mensen op deze plek, maar wel enkele dierbare vriendinnen. Ik voelde een diep verlangen om hen mee te nemen in wat buikdans voor mij betekent. Ik dacht: ik doe dit nog maar vier maanden, kan ik dit al wel doorgeven? Maar WTF, ik doe al jarenlang begeleidingswerk, ik dans al twee jaar dagelijks, ik volgde in India een intense dansstage voor vrouwen van twee maanden, ik doe al jaren creatief werk met vrouwen waarbij ik lichaamswerk integreer... Ik herkende bij mezelf wat ik bij zoveel andere vrouwen ook zie: We houden ons klein en door perfectie te eisen, houden we zelf onze groei en onze overvloed tegen.

Dus ik stak een ultieme beginnersles buikdans in elkaar, deelde ze met vijf vrouwen hier en we genoten allemaal met volle teugen. Door de oefeningen aan de anderen uit te leggen begon ik ze zelf beter te begrijpen en te doorvoelen, en maakte ik nog dieper contact met de essentie ervan.


Ik was diep ontroerd door de andere vrouwen te zien zakken in hun lichaam, te zien genieten en elk door hun eigen proces te zien gaan. En het allermooiste moment kwam op het einde, toen we allemaal onze eigen dans dansten, en de sensualiteit in de lucht tastbaar was. In ieder van de vrouwen kwam een vuur naar boven dat niet alleen hun wangen deed blozen, maar een soort gloed over hun hele wezen legde, een gloed van kracht en diepe verbondenheid met hun essentie en al wat leeft. Magisch.


Ik gloei en spin vandaag nog na van pure vreugde en diepe tevredenheid dat ik mijn verlangen heb gevolgd en me niet heb laten leiden door angst en de stem van perfectie.


Geef je passies en talenten door, ook als je je nog niet klaar voelt. Maak contact met je grootste verlangens en deel van daaruit je enthousiasme en je vreugde. Door te delen met anderen kom je in je creatieve kracht en groeit de vreugde en de inspiratie exponentieel.


Je hoeft het niet te groots te maken. Ik deelde mijn enthousiasme met vijf vriendinnen, wat het laagdrempelig en comfortabel maakte. Maar het effect ervan op de vijf vrouwen en op mezelf is zo veel groter, en dragen we voor altijd met ons mee.


Wat wil jij heel graag delen vanuit je overvloed, vanuit je diepste essentie? Super fijn als je hier onder bij de comments iets over jouw verlangen om te delen schrijft, zodat we elkaar kunnen inspireren.


Vurige groet,

Agatha


Wil je graag meer creatieve flow in je leven ervaren?

Meld je dan hier aan voor de gratis online training '3 geheimen van een moeiteloos stromende creativiteit'.


101 views0 comments
bottom of page