top of page
Search

De Godin van Creatie


De Godin van Creatie kwam vannacht op bezoek.

Ze bleef wel drie uur lang.

Je kunt het nog zien aan mijn vermoeide ogen.

Ze kwam samen met de volle maan.

Ze bracht het verlangen naar verbinding.


Ik wist niet dat ik dat verlangen had, maar door Haar aanwezigheid kon ik het opeens sterk voelen. Ze deed intense weeën door mijn hele wezen golven, alleen maar door zwijgzaam naar me te kijken. Ze zat op de rand van mijn bed en wachtte geduldig tot ik beviel, van iets wat al een hele tijd aan het rijpen was.


Ze knipoogde.

De maan knipoogde ook.

Het kon hen niets schelen dat ik ruim drie uur wakker lag. Ze spanden samen en ze hadden er plezier in. Ik keek naar hen met een blik die moest uitdrukken dat hun bezoek erg ongelegen kwam, ik was moe. Ik mopperde en ik knorde, maar ik kon mijn glimlach niet verbergen.

Ik was blij Haar terug te zien.


Ze deed me kronkelen van ongedurigheid en opwinding. Ik draaide op mijn ene zij, op mijn andere en weer op mijn ene zij. Het kon Haar stroom niet stoppen. In mijn hoofd, hart en buik borrelden fonteinen op. Fonteinen van beelden, woorden, ideeën vol overvloed en verbinding. Al mijn passies vielen als een puzzel in elkaar.


Ze fluisterde opzwepende zinnen in mijn oor.

Ze zei met een hese stem: breng vrouwen bij elkaar. Breng dat in de wereld waar je zelf naar verlangt. Deel datgene met vrouwen waar je hart van overstroomt. Vertel aan de wereld waar je niet kunt over zwijgen.


Gedreven door haar woorden, legde ik al mijn parels bij elkaar en zag hoe mooi ze bij elkaar passen. Mijn passies voor schrijven, dansen, vrouwenwerk, creativiteit en Tao, geweven tot één levendige, zachte bedding, klaar om te ontvangen.


Ik nodig je uit mee in de overvloed te delen. Mee te verbinden, te spelen en te lachen, te zakken in zijn. Thuis te komen en je kracht te herinneren. Wakker te worden.

Welkom bij de Godin van Creatie.


Lees meer over de gloednieuwe online vrouwencirkels met dans, beweging, schrijven en meditatie.

‘Prachtige ervaring, naar de essentie van buikdans, van bewegen met het bekken. Helemaal in contact met de aarde en het universum, met mezelf.’
Nele De Smet

In de workshop kwam een essentiele sleutel aan bod: voelen. Met heel mijn wezen Zijn. Zo essentieel in het creatieve! Met heel mijn lijf aanwezig zijn, en van daaruit schrijven. Je toont in je bewegingsoefeningen ook respect voor jezelf dat overgaat op je deelneemster: We mogen allemaal zijn wie we zijn.
Elke G.

‘Het was heerlijk delen, en ontvangen! Dank je wel!’
Katrien Verwimp

Als je mijn vorige blog gemist hebt, kun je hem hier lezen

143 views0 comments
bottom of page