top of page
Search

Alles wat gebeurt in je leven ondersteunt jouw groei naar succes


Alles wat gebeurt in je leven is een geschenk. Alles, alles, alles. Zelfs de nare dingen.


Bad things happen to good people? Natuurlijk, net zoals good things happen to good people and bad things happen to bad people. O ja, en ik vergat nog good things happen to bad people. Dan wordt het helemaal onrechtvaardig ;-)


Good en bad is alleen maar een manier van kijken. Wat het je brengt op de lange termijn en wat jij er zelf mee doet, daar gaat het over.


Ik verloor mijn vader toen ik veertien was. Dat was serieus balen, dat kan ik je verzekeren. En nog wel aan de drankduivel. Dus je kunt je voorstellen dat de jaren die daaraan vooraf gingen ook niet van de poes waren. Mijn vader was een groot deel van zijn leven depressief. Hij droomde ervan schrijver te worden. Het was een grote frustratie voor hem dat het niet lukte, dat las ik in zijn dagboek. Maar wat ik zag, was dat hij heel veel talent had en er niks mee deed. Omdat hij er bij voorbaat al van uitging dat het hem niet ging lukken. Hij had een GIGANTISCHE innerlijke criticus die hem dat verhinderde. En ik zag hoe ongelukkig hem dat maakte. En ik dacht: dat gaat mij niet overkomen! Ik heb de schrijfkriebel van mijn vader overgeërfd en daar ben ik ongelofelijk dankbaar voor. En ik was ook goed op weg om daar niks mee te doen. Tot ik op mijn 27ste besloot dat het tijd was. Tijd om het leven te leven waar mijn ziel naar verlangde.


Ik kan je wel vertellen dat dat één van de beste beslissingen van mijn leven was. En ja, er waren hindernissen en valkuilen op de weg. En ja, more bad things happened to me (ik laat even in het midden of ik good of bad ben ;-) ) Maar doordat ik mijn vader zo jong op zo’n dramatische wijze had verloren, was ik ook wijzer geworden, empathischer, gevoeliger, filosofischer, zelfstandiger, vindingrijker, enz... Dus ik vond manieren om met die hindernissen om te gaan en ze om te vormen tot groeimiddelen.


Want ja, alles wat gebeurt in mijn leven ondersteunt mijn groei naar succes.


(Ik schreef een boek over mijn ervaringen met mijn vader dat mij heel nauw aan het hart ligt: Alle beroemde schrijvers drinken, behalve ik, 11+, verschenen bij de Eenhoorn)

Geschenken liggen overal zomaar voor het oprapen.

Neem nu deze week. Man, ik was aan het worstelen! Over negen dagen start mijn gloednieuwe project, de online cursus ‘Word auteur van authentieke kinderboeken’. Ik ben daar nu volop de materialen voor aan het maken: video’s, audio’s, werkbladen, enz... En ik was eventjes het plezier en het vertrouwen kwijt. Ik kan jou alles vertellen over hoe je een geweldig kinderboek schrijft en ik ben ook helemaal thuis in het coachen, maar een online cursus in elkaar boksen, dat is een hele nieuwe uitdaging voor mij. Net als een jong kind moet ik een heleboel nieuwe dingen leren: hoe je een leerplatform gebruikt, hoe je audio’s en video’s maakt, hoe je je cursus verkocht krijgt... Maar waar ik nog het meest tegenaanliep was... mezelf. Mezelf zien op beeld en mezelf horen op audio. Ja, ik word uitgedaagd om helemaal zichtbaar te worden! En wow, dat brengt veel onzekerheden en kritische stemmen naar boven! Ik zag het eergisteren even helemaal niet meer zitten. De handdoek in de ring gooien was geen optie, want ik heb al een heleboel inschrijvingen.


Dus wat nu?


Ik had zin om een potje te huilen. En dan opeens kreeg ik een telefoontje. Schijnbaar uit het niets. Ik had een gratis audio de wereld ingestuurd en één van de beste stemcoaches van Vlaanderen en misschien wel ver daarbuiten belde me op, zomaar, zonder verborgen agenda, om me tips te geven. Maar veel meer dan tips (die onbetaalbaar waren), gaf hij me terug vertrouwen.


Het was alsof het Leven zelf door hem sprak en tegen me zei: Agatha, jij bent het waard. Jij bent meer dan genoeg. Jij hoeft niks te doen, je kunt alles al. Adem, en laat los. Er is tijd genoeg, tijd is een illusie. Jij bent pure liefde.


Ik ademde, en liet los. Ik visualiseerde mij al die prachtige mensen die gaan deelnemen aan mijn cursus en voelde mijn blijheid meteen terugkomen. Ik leunde achterover, glimlachte en maakte de audio opnieuw, en blikte gisteren maar liefst 3 video’s en 3 audio’s in.


En weet je wat? Ik had er geweldig veel plezier in.


Alles wat gebeurt in je leven ondersteunt jouw groei naar succes.


Ik ben benieuwd welke geschenken er vandaag op jouw weg liggen.


Veel liefs,


Agatha12 views0 comments
bottom of page